Symposium op de Land- en Tuinbouwbeurs Oost-Nederland.

Met goede Blondes boer je beter!

De fokadviescommissie van het Blonde d’Aquitaine stamboek organiseert op woensdag 27 juni een symposium op de Land- en Tuinbouwbeurs in Rijssen. Tijdens dit symposium  ‘Met goede Blondes boer je beter’ zullen drie ervaringsdeskundigen hun visie geven op een goede Blonde. Om rendement te halen in de vleesveehouderij is het belang van een goede Blonde actueel. Dagvoorzitter  op het symposium is stamboekvoorzitter Ed Neerincx.

Fokker Jan Eggerink uit Wierden geeft zijn visie op een voor hem goede Blonde d’Aquitaine. Jan Eggerink is naast gedreven fokker en keuringsdeelnemer ook actief als handelaar in Blondes voor de fokkerij alsmede de mesterij.

Fokker Marcel Gerritsen uit Maurik is Blonde d’Aquitaine houder met veel kennis van de Nederlandse en Franse fokkerij. Zijn fokkerij is gericht op vooral veel raskwaliteiten en rendement. Daarnaast is Marcel Gerritsen fanatiek deelnemer aan keuringen en zet hij het vlees van zijn Blondes o.a. via huisverkoop af. Vorig jaar nam Gerritsen deel aan de eerste Europese Blonde d’Aquitaine keuring EUROBLONDE in het Franse Sedan. Daarnaast is Marcel Gerritsen internationaal FIERBA jury.

Ervaringsdeskundige uit diverse functies binnen de vleesveehouderij is Toine van den Broek. Toine is binnen de keten Bief Select verantwoordelijk voor de aankoop van slachtrijpe dieren alsook de inkoop van jonge broutards voor de mesterij. Zijn visie kan belangrijk zijn voor de afzet van stieren voor de mesterij.

Het symposium op woensdag 27 juni wordt aan het begin van de avond gehouden op het beursterrein. De beurs is van 26 t/m 28 juni en elke dag geopend van 13.00 tot 22.00 uur. Als stamboeklid heeft u die dag gratis toegang op de beurs. Het symposium is voor ieder die geïnteresseerd is gratis toegangelijk.

De komende tijd volgt meer informatie over dit initiatief van de fokadviescommissie. Neem regelmatig een kijkje op de site voor meer nieuws.Tijdens de drie beursdagen is het stamboek ook vertegenwoordigd met een stand en een aantal dieren. Dit wordt samen met het Piemontesestamboek verzorgd. Meer info over de beurs op

Jan Eggerink Jan Eggerink
Marcel Gerritsen Marcel Gerritsen
Toine van de Broek- Toine van de Broek-