Blonde d'Aquitaine fokkers op bedrijfsbezoek

Zaterdag 14 april bezochten fokkers van Studieclub Oost twee fokbedrijven in het noorden van het land. In de ochtend op bezoek bij de familie Kip in de Wijk en vervolgens werd de reis vervolgd naar de familie Wiekema in Ruinen.

Bij de familie Kip waren inmiddels de nodige kalveren geboren van BAC Jade v.Evian en BAC Lucas v.Bolero. Kalveren met lengte en goede kruizen. De kalveren van BAC Lucas toonden boven verwachting een goede bespiering. Nadat al het vrouwelijk vee uitgebreid was bekeken werden beide stieren BAC Jade en Messi v.Heuvelland Hummer erbij gehaald voor de traditionele groepsfoto.

Op het bedrijf van de familie Wiekema presenteerde Jan Bouwers eerst het stamboomprogramma ZooEasy. Een interessant programma met al veel fokkerij informatie. In de Blonde van maart 2018 meer informatie over dit computerprogramma.

Op het bedrijf van de familie Wiekema worden de dieren gehuisvest in een hellingstal. Jarenlange fokkerij met gebruik van topstieren hebben hier duidelijk hun vruchten afgeworpen. Beste ruime fokkoeien waaronder Allet v.Pietro, inmiddels 13 jaar, de moeder van BAC Ivan. Deze stier behaalde recent het record karkasgewicht in Nederland met 1101,8kg.

Een leerzame en gezellige dag waarbij de fokkers op beide bedrijven erg hartelijk werden ontvangen en de inwendige mens niets te kort kwam!

Op de foto’s de stieren bj de familie Kip en Allet bij de familie Wiekema.

studieclub bij Kip Jade studieclub bij Kip Jade
Jade en Messi Jade en Messi
Allet Allet