Nieuw wereldrecord karkasgewicht voor Nederlandse Blonde d’Aquitaine Gericault

De bijna zevenjarige Blonde d’Aquitainestier Gericault heeft op 30 maart aan de slachthaak in het Belgische Mechelen het wereldrecord gevestigd van 1127, 2kg karkasgewicht.

Hiermee heeft de door Hans de Haas uit Monnickendam gefokte stier een nieuw wereldrecord gevestigd. Het oude wereldrecord uit 2014 stond op naam van de Franse Diabolo v.Taolenn met 1120kg.

Gericault AV88  is een zoon van Theodule uit Obelixe-dochter Veronika. Veronika is een in Frankrijk gefokte koe welke door de Haas is aangekocht. Uit een paring met Theodule v.Ronald werd op 20 mei 2011 Gericault geboren. Op een leeftijd van 17 maanden kocht Harrie Dekkers uit St. Oedenrode de stier voor inzet in zijn fokkerij. De aanleg voor slachtkwaliteit werd in 2014 op de nationale keuring in Mariënheem bevestigd door het behalen van de titel voor de stier met de beste slachtkwaliteiten. In 2015 verhuisde Gericault naar het Belgische Blondebedrijf van Rudi Lauwerysen in Merksplas voor inzet in zijn fokkerij. Bij een levend gewicht van 1720kg werd kwam er op 30 maart j.l. een einde aan de succesvolle carrière van de stier.

Na BAC Ivan v.Dizier du Moulin met recent een Nederlands record van 1101,8kg geslacht nu een Nederlands fokproduct met een wereldrecord.

Op de foto Gericault op het bedrijf van Rudi Lauwerysen en met het behalen van de titel in Mariënheem 2014.

Foto: familie Lauwerysen en Dekkers.

 

Gericault Gericault
Gericault in Marienheem Gericault in Marienheem
gewicht Gericuilt slachthuis - gewicht Gericuilt slachthuis -