Havanaise en BAC Jade algemeen kampioen NVM

De algemeen kampioen vrouwelijk en algemeen kampioen mannelijk op de nationale keuring in Zwolle blonken uit in rastype. Daarmee kreeg de NVM twee zeer fraaie vertegenwoordigers van het ras op het hoogste podium.

Bij de vrouwelijke dieren tot 1 jaar ging het kampioenschap naar Nharielle du Moulin v.Justin du Moulin van Hans Spekenbrink. Een zeer goed ontwikkeld dier met fraaie verhoudingen en vooral uitmuntend bekken. In de middengroep was de titel voor Arlequin dochter Mimosa van de Woeste Hoeve van Johan Schilder. Zeer veel rasuitstraling en elegantie. Havanaise v.Darling met haar kalf Nout v.Ibis veroverde de titel bij de koeien van 3 jaar en ouder. Haar zeer fraaie rastype en uitmuntend bekken was opvallend. Zij werd later op de dag ook aangewezen als algemeen kampioen van de vrouwelijke dieren.

Bij de mannelijke dieren tot 1 jaar veroverde Narceur de Manteau v.Fromant van Anton Schotpoort met zijn fraaie rasuitstraling de titel. In de middengroep werd dit Jacco JE v. Dragueur van Jan Eggerink. Stier met veel lengte en ontwikkeling. BAC Jade v.Evian van de familie Kip werd kampioen bij de stieren van 3 jaar en ouder. Een fraaie mixtype stier met veel rasopdruk en zeer goed bespierd en hiermee behaalde BAC Jade ook het algemeen kampioenschap binnen. De stier is gefokt door Wim Rutjes en was de veilingtopper op het COT in maart 2016.

De plaatsing van de dieren was in handen van de Franse juryleden Olivier Collardeau en Francois Lorin.

Foto’s: Jan Bouwers.

Havanaise cat.nr.196 Kamp.vrl. 3 jaar en ouder Havanaise cat.nr.196 Kamp.vrl. 3 jaar en ouder
BAC Jade cat.nr.121 kamp.mnl. 3 jaar en ouder BAC Jade cat.nr.121 kamp.mnl. 3 jaar en ouder
Mimosa vd WH cat.nr.145 kamp.vrl. 1 tot 3 jaar Mimosa vd WH cat.nr.145 kamp.vrl. 1 tot 3 jaar
Jacco JE cat.nr. 120A kamp.mnl. 1 tot 3 jaar Jacco JE cat.nr. 120A kamp.mnl. 1 tot 3 jaar
Nharielle du Moulin cat.nr.141 kamp.vrl. tot 1 jaar Nharielle du Moulin cat.nr.141 kamp.vrl. tot 1 jaar
Narceur du Manteau cat.nr.102 kamp.mnl. tot 1 jaar Narceur du Manteau cat.nr.102 kamp.mnl. tot 1 jaar
Alle kampioenen Alle kampioenen