Jubilarissen met de excursie naar de Franse keuring in Sedan

De excursie naar de Franse nationale keuring is ieder jaar één van de hoogtpunten van het stamboek. In dit jaar was dat een heel bijzonder hoogtepunt.

Vanaf 1987 wordt er ieder jaar een excursie door het stamboek georganiseerd naar de nationale keuring en er worden bedrijfsbezoeken afgelegd gedurende het 5-daagse verblijf in Frankrijk. Dit keer ging de reis naar Sedan in de Franse Ardennen waar de EUROBLONDE werd gehouden. Deze reis, inmiddels 30 jaar, kende veel hoogtepunten.

Eén daarvan was de deelname van Nederlandse fokkers met hun dieren aan EUROBLONDE. De supportersbus van Dalstra reizen werd voor deze gelegenheid, ook al 30 jaar met Dalstra reizen, voorzien van het stamboeklogo. Chauffeur van het eerste uur Tjidde Ytsma bevestigde het logo bij aanvang van de trip op de bus. Niet alleen de bus maar ook de wagen voor het vervoer van de dieren werd voorzien van het stamboeklogo.

Onder het reisgezelschap van 36 personen bevond zich naast Tjidde ook enthousiast excursie ganger Frans Verschuuren uit Helmond. Frans maakt al 25 jaar onafgebroken deel uit van de jaarlijkse groep naar Frankrijk. Chauffeur Tjidde reist al 30 jaar met de Blondegroep. Dit bijzondere feit kon natuurlijk niet onopgemerkt voorbij gaan.

Tijdens de laatste avond van het verblijf in het hotel in Sedan werden beide heren naar voren gehaald om samen de nodige herinneringen op te halen van 25 jaar reizen naar Frankrijk. Vooral veel hilarische momenten waarover die avond nog lang werd nagepraat...

Namens het stamboek werd door Fredie van Dijk aan Tjidde en Frans een cadeau aangeboden. Beiden ontvingen een wandklok met daarop een passende foto van een memorabel moment tijdens één van de reizen.

 

 

1Dalstra bus 1Dalstra bus
2Aanbieding stamboeklogo op de bus 2Aanbieding stamboeklogo op de bus
3Tjidde en Frans vertellen over reizen 3Tjidde en Frans vertellen over reizen
4Tjidde en Frans met kado 4Tjidde en Frans met kado
5reisgezelschap 5reisgezelschap
6Ook de veewagen voorzien van stamboeklogo 6Ook de veewagen voorzien van stamboeklogo
7Daar komen de supporters 7Daar komen de supporters
8Het onderkomen van de dieren 8Het onderkomen van de dieren