Nieuw slachtrecord bij de Nederlandse Blondes

Recent heeft de ruim 7-jarige koe Fenne v.Robinson van Corneel van Mierlo uit Bergeijk een record gebroken. Haar karkasgewicht bedroeg 868kg en zij heeft hiermee een nieuw record gevestigd binnen de Nederlandse stamboekfokkerij. Het vorige record van 828kg stond op naam van Uriëlle du Moulin v.Ogre van eigenaar Hans Spekenbrink in Hoge Hexel.

Fenne is gefokt bij Jos Jansen in België en op jonge leeftijd aangekocht door Corneel van Mierlo. De koe is ingeschreven met AV90 voor exterieur. Na een intensieve mestperiode van 4 maanden op stro thuis op de boerderij van Peter Lutke Velthuis in Saasveld is de koe geslacht bij de Vleesvee Integratie Twente b.v. in Oldenzaal.

 ”Op dit moment loop het technisch goed in de mesterij”, vertelt Peter Lutke Velthuis. ”De koe woog ongeveer 1400kg levend en hiermee hebben we een rendement van 62% bewerkstelligd.”

Beide dieren met deze recordgewichten, zowel Uriëlle du Moulin als Fenne, zijn onder dezelfde omstandigheden gemest op de boerderij in Saasveld en geslacht bij de Vleesvee Integratie Twente b.v.

Foto 1 Fenne op 6-jarige leeftijd in Bergeijk in de wei.

 

Fenne s Fenne s