Kwaliteit op de keuring in Enter UPDATE

Traditioneel geen zomerweer op de Blonde d’Aquitaine keuring in Enter maar wel volgens de lijn van de laatste jaren kwaliteitsvolle dieren. Jury Peter Thissen uit Frankrijk kon uiteindelijk fraaie rastypische dieren met veel fijnheid selecteren voor het kampioenschap.

De titel bij de jonge stieren tot 1 jaar ging naar Lorenzo v.Darling van Henk Stegeman uit Laren. Bij de oudere stieren was deze titel voor Jackpot van de Boerlanderij van De Woeste Hoeve uit Hoogwoud en gefokt bij Dennis Boerland in Echten.

Bij de vrouwelijke dieren waren er drie kampioenstitels te verdienen. Lana-B v. Highnoon de Colonia van de familie Busch uit Buurse behaalde het kampioenschap bij de dieren tot 1 jaar. In de middengroep, dieren tussen 1 en 3 jaar, werd als kampioen aangewezen een fokproduct van de gebroeders Blaauw uit Doornspijk, Julia v. Evian. Bij de oudere koeien veroverde de Woeste Hoeve uit Hoogwoud een tweede titel met Fatima du Moulin v. Tilbury. Fatima is gefokt door Hans Spekenbrink uit Hoge Hexel.

Op de foto de kampioenen van Enter 2016 met in het midden jury Peter Thissen.

Kijk HIER (http://www.blondestamboek.nl/content/24952/download/clnt/69218_Enter_uitslagen_2016_d.d._11-08-16.pdf) voor de uitslagen van de keuring.

Theo Janssen maakte een sfeerimpressie van de dag in Enter. Kijk HIER (https://www.facebook.com/Blonde-dAquitaine-Stamboek-Nederland-937749919584457/) voor de foto’s.

kampioenen Enter 2016 kampioenen Enter 2016