Koefeest in Oene

Op het Koefeest in Oene, 23 oktober, waren dit jaar de vleesveerassen weer present. Ook het Blonde d`Aquitaineras werd vertegenwoordigd. Een Blonde d`Aquitaine koe van 6 jaar met haar kalf van 3 weken en de stier Gap, gefokt bij Carl Mintjens, trokken de aandacht van zeker 20.000 bezoekers.

De 3 jaar oude stier werd deze dag benut als knuffel-stier, super mak en braaf. Ook kon het gewicht van de stier worden geraden. De stier was de dag tevoren gewogen op de weegbrug in Epe. Ruim 1000 deelnemers hadden een briefje in de melkbus gedaan.
Winnaar was de heer S.Heijting uit Ede, exact 1140 kg. De winnaar wordt een vleesschaal aangeboden, welke beschikbaar is gesteld door slagerij Ter Weele te Oene. Proficiat aan de heer Heijting.

Op taxatie gebied is er nog veel te leren, het waren natuurlijk deelnemers van alle leeftijden en pluimage, het laagste geschatte gewicht was 411kg en het hoogste 11700kg. Fantastisch dat zoveel mensen deelnamen aan deze wedstrijd. Duizenden mensen hebben genoten van deze vleesrassen, maar in het bijzonder van deze knuffel Blondes van en geprensenteerd door Henk Tessemaker uit Oene. Een mooie promotie van ons ras.
Koefeest in Oene met Gap Koefeest in Oene met Gap