Goede kwaliteit bij de Blonde d’Aquitaines in een zonnig Enter

Ook dit jaar vond onder zomerse weersomstandigheden de keuring in Enter plaats. Uiteraard waren de Blonde d’Aquitaines ook weer vertegenwoordigd, met een gemiddeld goede kwaliteit. Dankzij inspanningen van de Blonde d’Aquitaine keuringscommissie streden dit jaar aanmerkelijk meer Blondes om de prijzen dan in 2013. De jury bestond uit Bert Groen en Torben Andersen.

Ilse-H (Titan x Oulou) van Bert Hoogezand won de titel bij de vrouwelijke dieren tot een jaar. De jury omschreef Ilse-H, die tevens werd uitgroepen tot Miss Toekomst, als een rastypisch dier met veel fijnheid en een goede beenstand. Irielle du Moulin (Arlequin x Orion) van Hans Spekenbrink, een rastypisch dier met veel fijnheid en een mooi kruis, werd reservekampioen.

De titel bij de vrouwelijke dieren van 1 tot 3 jaar werd gewonnen door Glace (Cauet Roz x Tresor) van Fredie van Dijk. Volgens de jury een rastypisch en lang dier met een mooi bekken. Hella du Moulin (Berlioz x Orion) van Hans Spekenbrink werd reservekampioen. Een goede ontwikkeling, fijnheid en mooi bekken werden door de jury naar voren gebracht als sterke punten.

De titel bij de oudere koeien ging naar Geneve (Bolero x Mars) van Dennis Boerland. Geneve werd geprezen om haar fijnheid, fijne kop, goede bekken en rastype. Geneve werd, samen met haar kalf Jackpot van de Boerlanderij, tevens winnaar van de rubriek zoogstellen. De harmonische, elegante en fijne Elize du Moulin (Chalet x Ogre) van Hans Spekenbrink ging er met het reservekampioenschap vandoor.

De titel bij de jonge stieren ging naar Ilusion du Moulin (Ronald x Rubio) van Hans Spekenbrink.
Ilusion, die tevens de titel Mister Toekomst won, werd door de jury omschreven als een rastypisch stiertje met veel fijnheid en een mooie achterhand. Imposant (Titan x Orion) van Ed en Marjan Neerincx werd reservekampioen. De jury benadrukte hier de goede ontwikkeling, goede kleur en zeer goed kruis.

BAC Galon (Theodule x Neuville) van Henk Stegeman pakte de titel bij de stieren in de middengroep.
Een stier met supertype, mooie kleur, veel lengte en zeer goede ontwikkeling, aldus de jury. Reservekampioen werd Ibis (Barbes x Tresor) van Fredie van Dijk. Eveneens een zeer goed ontwikkelde stier met een goede kleur en best kruis.

Bij de stieren van 3 jaar en ouder ging de titel naar Heuvelland Garcon (Chamaco x Oulou) van Bertus Brink. Een stier met een goede kleur en veel lengte, waarbij het lopen en een hellend kruis werden genoemd als aandachtspunten.

Bij de bedrijfsgroepen ging de winst naar Ed en Marjan Neerincx. Volgens de jury een bedrijfsgroep met goede, uniforme dieren. De bedrijfsgroepen van Hans Spekenbrink en Johan Schilder maakten hier de top 3 compleet.
Bert Groen (r) en Torben Andersen plaatsen de rubriek vaarzen in Enter Bert Groen (r) en Torben Andersen plaatsen de rubriek vaarzen in Enter