Druk bezochte eerste COT-stierenveiling met veel vraag

 
Nadat tien achtereenvolgende jaren de BAC-stierenveiling was georganiseerd door het Blonde d’Aquitaine Stamboek, vond op 2 april jl. voor het eerst een stierenveiling plaats die werd georganiseerd onder de vlag van de Federatie Vleesveestamboeken Nederland (FVN).
Plaats van handeling was het opfokstation in Toldijk. De organisatie was in handen van een hiervoor in het leven geroepen ‘commissie Centraal Opfokstation Toldijk’ (afgekort COT-commissie). Deelnemende stamboeken waren het Blonde d’Aquitaine Stamboek, Charolais Nederland en Dutch Hereford Society. De publieke belangstelling tijdens deze eerste COT-veiling was bijzonder goed.

Nadat de veiling was geopend door Henk Tessemaker, lid van de     COT-commissie, werden 14 Blonde d’Aquitainestieren, 4 Charolaisstieren en 4 Herefordstieren geveild door veilingmeester Dirk Reijne. Bij de Blonde d’Aquitaines was veel vraag naar de BAC-stieren. Dit resulteerde voor de Blondestieren in een gemiddeld prijsniveau van      € 3.100, dat wederom iets hoger lag dan de laatste BAC-veiling in 2010 
(toen:€ 2.950). Veilingtopper was BAC Ernst van fokker/eigenaar J.J. Betting uit Emmen. Deze Amegui-zoon bracht € 4.500 op, een record in de historie van de BAC-stierenveiling. Tijdens de veiling werden tevens embryo’s van topcombinaties en sperma van bekende Blondestieren geveild.
De tweede COT-veiling zal in het najaar van dit jaar worden gehouden. Voor het Blonde d’Aquitaine Stamboek zijn hiervoor inmiddels 15 stiertjes geselecteerd.
Veilingtopper BAC Ernst met fokkers Henk en Johan Betting en nieuwe eigenaren gebr. Lamers  Veilingtopper BAC Ernst met fokkers Henk en Johan Betting en nieuwe eigenaren gebr. Lamers